Contact

Seven Sport Club cucereste Oradea. Rezultate exceptionale pentru colegii nostri la X-Man Romania

Seven Sport Club a reuşit să obţină două rezultate excepţionale la concursurile de triatlon pe distanţă lungă desfăşurate în cadrul X-Man România, competiţie ce a avut loc la Oradea, sâmbătă, 9 iunie 2017.

Andrei Dudu şi-a apărat titlul de campion naţional la triatlon pe distanțe lungi şi a trecut primul linia de finish după 9:50:07, obţinând totodată un record personal pe distanţa Ironman.

Mihai Vigariu a obţinut locul 2 pe distanţa Half Ironman, reuşind să treacă linia de finish după 4:41:50.

Am avut şi colegi care au debutat cu succes într-o competiţie de triatlon pe distanţă lungă. Marian Toader, aflat la primul său Half Ironman, a reuşit să se claseze pe locul 21 la nivel general, din 91 de concurenţi care au trecut linia de finish. Bogdan Zurbagiu s-a aflat şi el la primul său concurs pe distanţe lungi, reuşind să se claseze pe locul 56. El a fost unul dintre cei mai buni înotători ai concursului şi a ieşit din apă după 29:32.

Andrei Dudu

Andrei Dudu a fost cel mai bun român de la X-Man România în 2016, iar în 2017 a fost pur şi simplu cel mai bun.

“Eram cam dezamăgit când am aflat că la proba de bicicletă vor fi 19 tururi, cu întoarcere la punct fix, dar totul a fost în regulă până la urmă. Traseul de alergare a fost mult îmbunătăţit, cu bucle mai mari, de 2 km şi a fost foarte frumos pentru că am alergat prin centrul Oradei”, ne-a spus Andrei.

“La înot am ieşit foarte bine din apă, primul sau al doilea. Mă aşteptam să ies repede din apă, dar nu ştiam dacă sunt înotători mai buni”.

Andrei a înotat cei 3,8 km în 1:02:49, ceea ce se traduce printr-un timp de 1:40 min/100m.

“La bicicletă am mers constant”, spune Andrei, în ciuda diferenţei de nivel de 1,440 m, desfăşurată de-a lungul celor 180 km. A ieşit o medie de 33.3 kph.

“Alergarea a fost perfectă, am mers constant, nu m-am oprit decât de vreo trei ori la punctele de hidratare, să beau. N-am avut crampe, dureri, nimic, nici măcar nu am făcut febră musculară, ceea ce mi s-a părut ieşit din comun. La alte concursuri nu mai puteam să merg după ce treceam linia de finish”, ne-a spus Andrei Dudu.

El a reuşit să-şi îmbunătăţească rezultatul de anul trecut de la Oradea cu 27 de minute.

“Mi se pare enorm, la acest nivel. Îmi doream să scad sub 10 ore şi uite că am reuşit. Următoarea ţintă este calificarea la Kona”.

Mihai Vigariu

Mihai Vigariu a reuşit să treacă linia de finish pe locul 2 la proba de Half Ironman, cu toate că urmărea în mod special un loc pe podium. A tratat acest concurs ca pe un antrenament, într-o perioadă în care nu a avut repaos, ci s-a antrenat potrivit planului său de a obţine calificarea la Ironman Kona, finala mondială a triatlonului pe distanţă lungă.

Calificat deja în finala mondială pentru Half Ironman, Mihai Vigariu va încerca o calificare la fel de spectaculoasă, pe distanţa Full Ironman, în data de 9 iulie, la Ironman Frankfurt.

“Am făcut în fiecare zi câteva ore de antrenament, inclusiv în ziua dinaintea cursei şi eram deja obosit. A fost prima oară când am concurat la un concurs Half Ironman ca parte dintr-un antrenament”, ne-a spus Mihai Vigariu.

“A fost foarte greu, am avut o zi slabă, în care nu mi-au răspuns picioarele aşa cum mi-aş fi dorit şi cum ştiu că pot. Am mers mai încet cu cel puţin 8-9% faţă de cât îmi propusesem”.

Mihai Vigariu a ieşit din apă umăr la umăr cu Alex Diaconu, după 27:20. La proba de ciclism, cu toate că nu a fost în apele lui, a reuşit să preia conducerea cursei, având la începutul probei de alergare un avans de aproximativ patru minute în faţa lui Mihai Baractaru, cel care a câştigat până la urmă competiţia.

La proba de alergare, Mihai s-a comportat conforma planului iniţial, acela de a alerga semimaratonul în 1h25m.

“A fost foarte bine până la km 10, când aveam o distanţă relativ constantă faţă de Mihai Baractaru”, spune Mihai.

Oboseala acumulată în ultimul timp l-a ajuns însă din urmă şi a fost nevoit să se oprească de câteva ori, la punctele de revitalizare.

“E prima mea cursă cu trei, patru minute petrecute în zona de hidratare”, ne-a spus Mihai. “Iau lucrurile aşa cum sunt, nu sunt robot”.

“Sunt mulţumit. Am trecut cu bine de o altă săptămână de antrenamente, aştept cu nerăbdare concursul de la Frankfurt, unde sper că mă voi califica la Ironman Kona!”.

“Dacă mă calific, tot ce iese în plus va fi un bonus”, a mai spus Mihai.

Puteţi citi mai multe detalii despre cursa lui Mihai pe blogul său, unde a detaliat minuţios cursa pe care a avut-o la Oradea: http://www.mihaivigariu.com/curse/x-man-oradea-half-distance-2017/

Marian Toader

Cu toate că s-a aflat la primul său concurs Half Ironman, Marian Toader a reuşit un onorabil loc 21 la nivel general.

“A fost o cursă de care sunt foarte mulţumit”, spune el.

“Înotul a mers mai bine decât mă aşteptam, reuşind să ies din apă după 39 de minute. Am înotat mai mult decât cei 1,9 km, distanţa oficială pentru Half, presupun că am nevoie de mai mult antrenament în ape deschise”.

La proba de bicicletă, lucrurile au mers “ca unse”, spune Marian Toader. 90 km s-au evaporat după 3h11m, ceea ce înseamnă o medie de 28,4 km/h.

Marian s-a resimţit la proba de alergare, când resursele au scăzut, iar căldura de 30 de grade şi-a pus amprenta asupra lui. A terminat semimaratonul în două ore şi a reuşit să treacă linia de finish în 5h58m15s, mulţumit că şi-a îndeplinit obiectivul de a terminat un concurs de Half sub şase ore.

“Urmează o perioadă mai liniştită, un concediu binemeritat, iar anul viitor marea provocare: un concurs Full Ironman”, a spus Marian.

Bogdan Zurbagiu

Bogdan Zurbagiu s-a aflat şi el la debut pe distanţa Half Ironman. A avut emoţii mari, cu toate că este unul dintre cei mai buni înotători (a ieşit din apă la şase secunde după Mihai Baractaru).

“A fost foarte greu. Distanţa a fost şocantă. Luate separat, probele sunt cât se poate de normale, dar puse împreună’ sunt covârşitoare”, ne-a mărturisit Bogdan Zurbagiu.

Cea mai grea probă i s-a părut cea de ciclism, unde a scos o medie de aproximativ 25km/h.

“Nu ştiam traseul, din maşină mi se părea că dealul pe care trebuia să-l urcăm la bicicletă e mic, dar a fost al naibii de greu. De pe bicicletă era un munte, un calvar. A fost nu cireaşa, ci cireşul de pe tort”.

Şi cu toate acestea, proba de alergare a fost cea mai grea.

“Am rămas fără resurse. După ce am terminat proba de ciclism au apărut nişte probleme cu care nu m-am confruntat niciodată. Numai gândul că trebuie să iau un gel energizant îmi provoca vărsături. În plus, am greşit teribil că nu mi-am luat şosete, pentru că am avut parte de nişte bătături îngrozitoare”.

“Alergarea mi s-a părut infernală. Iniţial am putut să alerg, dar după câţiva kilometri mi-am dat seama că nu mai am resurse, îmi era foarte rău. Nu ştiam ce să fac, ce să mănânc”.

Bogdan a alergat semimaratonul în 2h42m28s, cu o medie 7:40 min/km. A trecut linia de finish epuizat, dar fericit că a trecut cu bine examenul.

“La alergare, dacă mă atingea cineva cu un deget cred că izbucneam în plâns, atât de obosit fizic şi psihic eram!”.