Contact

Rezultat extraordinar pentru Andrei Dudu, locul 10 la Ocean Lava Muntenegru si record personal pentru distanţa de Half Ironman!

Colegul nostru Andrei Dudu a reuşit o performanţă extraordinară la Ocean Lava Muntenegru, concurs de Half Ironman la care a luat parte în data de 14 mai: locul 10 în clasamentul general!

Pe lângă această performanţă, Andrei a reuşit să obţină şi un record personal pe distanţa Half Ironman, reuşind să treacă linia de sosire după 4:27:33.

“Am avut un timp bun, neaşteptat de bun. E un record personal într-o cursă în care toate probele mi-au mers bine. La înot am ieşit în al treilea pluton, pe locul 20, la bicicletă am ajuns pe locul 13, iar după proba de alergare am urcat până pe locul 10 în clasamentul general”, ne-a spus Andrei.

“Cursa a fost frumoasă, apa a fost caldă, ziua a fost cea mai frumoasă din întreaga perioadă de 8 zile pe care am petrecut-o acolo, am fost relaxat, am avut chiar timp să şi admir peisajele, atât de pe bicicletă, cât şi din alergare”.

Andrei a înotat cei 1,9 km în 30:32, traseul de bicicletă l-a parcurs în 2:27:45 (medie de 37 km/h, potrivit propriilor sale măsurători), iar proba de semimaraton a alergat-o în 1:25:50.

“N-am alergat niciodată aşa anul ăsta, nici la antrenamente, nici la semimaratonul de la Băneasa”, ne-a spus el.

Andrei s-a clasat pe locul 5 la Băneasa Trail Run 2017, ediţia de primăvară, reuşind să câştige categoria sa de vârstă, alergând distanţa de semimaraton în 1:31:04.

Încă un amănunt de care suntem mândri, Andrei a reuşit să se claseze cel mai bine dintre cei 21 de sportivi români care au participat la Ocean Lava Muntenegru.

Andrei a fost premiat pentru locul 10 obţinut în clasamentul general şi pentru locul 2 obţinut la categoria sa de vârstă de către însuşi Luc Van Lierde, dublu campion mondial Ironman.

Andrei Dudu (37 ani) este campionul național al României la triatlon pe distanță lungă (3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare), performanță pe care a obținut-o în 2016, pe 25 iunie, la Oradea. A concurat pe o vreme caniculară, dar a reușit să treacă linia de finish primul dintre români, după 10h17min35s.

Andrei are o carieră sportivă inspiraţională, vă invităm să citiţi mai multe detalii îninterviul pe care ni l-a acordat anterior.