Contact

Primii pași în atletism, primele rezultate pentru Seven Sport Club

Avem un plan, avem un scop, care poate pare îndepărtat, dar noi îl urmărim cu determinare și știm că este cât se poate de realist: calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024, sau la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 2028.

Și când spunem calificare ne gândim la unul dintre sportivii care se antrenează acum în cadrul Seven Sport Club, sportivi care acum sunt copii și care au participat recent la concursul ”Primii pași în atletism”.

Clubul nostru a participat cu 21 de copii la această competiție, la toate cele patru categorii de vârstă, copii 1, 2, 3 și 4, la probe de viteză - 50 de metri viteză, 50 de metri garduri, săritura în lungime, rezistență 600 de metri, aruncarea greutății și ștafete 4x1 tur(180m)/4x100m/4x50m.

”Copiii s-au bucurat la maximum de această competiție. Au fost foarte determinați să își depășească recordurile personale și cei mai mulți dintre ai au și făcut-o. A fost o zi de neuitat pentru ei”, ne-a spus antrenorul de atletism Paraschiv Eftimie, care coordonează grupele de copii de la secția de atletism a Seven Sport Club.

Fetele care au participat la ștafeta 4x1 tur au reușit să obțină podium, la categoria copii 1. E vorba de Bianca Chelu, Victoria Stroe, Teodora Răducanu și Caroline Kungl.

”În concurs fetele au lucrat foarte bine în echipă și au scos un timp chiar mai bun decât îl estimasem eu. În felul acesta, au luat medalie de bronz la doar o sutime de medalia de argint”, ne-a spus Paraschiv Eftimie.

Au fost rezultate foarte bune, unde majoritatea atletiților din club au făcut recorduri personale și au ocupat locuri în primii opt sportivi din finale. Avem așa:

  • Dumitru Matei medalie de argint la 50m viteză și medalie de bronz la săritura în lungime, la C4;

  • Enea Teodor locul 4 la aruncarea greutății, categoria C3;

  • Daniel Sufaru locul 4 la 50 de metri garduri și tot locul 4 la 600 de metri, categoria C2;

  • Pralea Cosmina locul 6 la saritura în lungime, categoria C2;

  • Kungl Caroline cu locul 4 la 60m viteză și locul 8 la săritura în lungime, categoria C1;

  • Stroe Victoria locul 5 la 60m viteză și locul 7 la săritura în lungime, categoria C1. 

Antrenamentele pentru copii în cadrul Seven Sport Club au loc de două ori pe săptămână, pentru cei mici, iar pentru cei mai mari au loc de trei ori pe săptămână.

”A fost o mare fericire pentru mine să-i văd implicați la acest concurs. De pe margine s-a văzut un grup foarte frumos, iar în interiorul grupului s-a simțit fericirea și entuziasmul”, a spus Paraschiv Eftimie.

”Rolul meu este să le cultiv și să le transmit pasiunea de a practica acest sport la nivel înalt. Înainte de toate, e important ca ei să vină cu drag la antrenamentele Seven și aici să îi ajutăm să se dezvolte armonios, atât fizic, cât și mental și social. De asemenea, e importantă și susținerea părinților”, a spus tânărul nostru antrenor.