Contact

Podium pentru Seven Sport Club la Campionatul sud est european de duatlon si la semimaraton Baneasa

Trei dintre colegii noştri au participat cu succes la concursul de duatlon de la Buftea, sâmbătă, 22 aprilie, în cadrul unei competiţii care anul acesta a fost în premieră Campionat Sud-Est European. De asemenea, alt coleg a castigat locul 1 la categoria 35+, semimaraton Baneasa Spring Trail Run.

Duathlon Buftea

Marina Oprea a reuşit să treacă a treia linia de finish, la categoria Elite, ce a fost câştigată de multipla campioană la duatlon şi triatlon Antoanela Manac.

Mihai Vigariu s-a clasat pe locul cinci, tot la categoria Elite, câştigată de către Ciprian Bălănescu.

Georgeta Petrescu, care s-a aflat la prima ei participare într-un concurs de duatlon, a participat la categoria Amatori, unde s-a clasat pe locul 9 la nivel general şi pe locul 5 la categoria ei de vârstă.

Marina Oprea: a fost frumos şi scurt

“A fost un concurs foarte frumos şi scurt”, ne-a spus Marina Oprea.

“Nu mi s-a părut nicio probă mai grea decât alta, nu le-am perceput ca fiind grele. Eu nu mă forţez prea mult. Sunt genul care face acest sport de plăcere”.

Colega noastră a fost impresionată de determinarea cu care mulţi dintre sportivi au concurat la Buftea.

“Era unul dintre copii care a vomitat pe marginea drumului. Eu sunt foarte conservatoare”.

Marina şi-a apreciat poziţia în clasament ca fiind “o surpriză plăcută”.

Mihai Vigariu: ”pentru mine a fost un antrenament reușit”

Mihai a intrat în concursul de la Buftea fără nicio pretenție în ceea ce privește clasamentul final.

”Nu am avut niciun țel în acest concurs. Eu îmi văd lungul nasului, nu m-am pregătit și nici nu mă pregătesc pentru așa ceva”, ne-a spus Mihai.

”M-am dus, în primul rând, să verific cum mă simt afară după patru luni de antrenament indoor. M-a interesat să fac un test pe bicicletă, să văd cum mă simt la anumite puteri, la o anumită cadență”.

Mihai a pedalat la o putere normalizata de 350 de wați, iar rezultatul a fost că a parcurs proba de bicicletă în 29 de minute, cu o medie de 38,5km/h.

”Nu este o viteză spectaculoasă”, ne-a spus el. ”Traseul a fost foarte scurt, cu întoarceri în ac de păr, viraje și denivelari. Sunt mulțumit de rezultat și de-abia aștept să pun în practică ceea ce am pregatit, în concursurile de triathlon pe distanta lunga”.

Georgeta Petrescu: “am căzut cu bicicleta”

“Am căzut cu bicicleta!”, au fost primele cuvinte pe care ni le-a spus Georgeta Petrescu despre concursul de la Buftea.

“Mi s-a părut grea a doua probă de alergare. Îmi simţeam picioarele foarte grele şi de-abia spre sfârşit am reuşit să mă simt mai bine, când am mai şi depăşit nişte oameni. Dacă mai aveam la dispoziţie nişte kilometri m-aş fi simţit mult mai bine”.

Aflată la prima ei participare la un concurs de duatlon, Georgeta s-a aflat în dificultate și în momentele de tranziție dintre probe.

”Prima tranziție a fost ok, dar la a doua am avut senzația că trebuie să alerg și să mai trec o dată prin start. O luasem în direcția opusă”.

”Una peste alta, mi-a plăcut și mai vreau!”, a fost concluzia Georgetei.

Semimaraton Baneasa Spring Trail Run

Andrei Dudu: ”un antrenament reușit”

Andrei Dudu a castigat cursa de semi-maraton la categoria 35+, cu un timp de 1:31:04, si s-a clasat pe locul 5 la general.

Băneasa Trail Run a fost o cursă pe gustul meu: traseu plat, în pădure, vreme superbă. A fost un antrenament reușit pentru concursurile pe distanță lungă ce vor urma pentru mine în acest sezon. Nu mi-am propus să câștig, am alergat fără nicio presiune, iar locul pe podium a venit ca un bonus. Mă simt bine și puternic, aspecte ce se datorează în primul rând colegilor și antrenorilor de a căror îndrumare am parte în cadrul Sport Seven Club.