Contact

Început de sezon promiţător pentru Andrei Dudu, cu podium la triatlon, dar şi la maraton

Colegul nostru Andrei Dudu are un start bun de sezon. În luna aprilie, la Ocean Lava Parenzana 2018, a obţinut locul 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani şi locul 6 la general în cadrul concursului pe distanţe semilungi 

În weekendul recent încheiat, Andrei a urcat din nou pe podium, după ce a trecut al treilea la Braşov International Marathon 2018, la proba de maraton, cu un timp excelent: 03:10:00. Acest timp i-a şi adus locul 2 la categoria sa de vârstă.

Concursul de triatlon

“A fost un weekend obositor, am ajuns vineri seara, pe la 12 noaptea, în Portoroz, localitatea unde aveam cazare”, a povestit Andrei despre momentele premergătoare concursului de triatlon.

“A doua zi am fost puţin pe traseul de bicicletă şi alergare, am înotat puţin şi am ridicat kitul de participare”.

Pentru a lua startul la Ocean Lava Parenzana, Andrei Dudu a trebuit să traverseze graniţa spre Croaţia, către Kanegra, de unde pornea proba de înot.

Apa era foarte rece, avea în jur de 16 grade Celsius, iar traseul de înot avcea o singură buclă.

“După jumătate îmi îngheţaseră extremităţile, nu-mi mai simţeam mâinile şi picioarele”, ne-a spus Andrei.

I-a fost greu să-şi intre în ritm la proba de ciclism, având nevoie de minute bune până să se încălzească.

Traseul de ciclism a fost “vălurit”, după aprecierea lui Andrei, care a fost nemulţumit de faptul că traficul auto nu a fost oprit.

“Este deranjat fără trafic auto oprit, mai ales pe coborâri, unde trebuie să stai cu mâinile pe frână”.

După ce a depăşit cu bine şi neaccidentat traseul de ciclism, Andrei a intrat în proba de alergare, pe un drum forestier foarte frumos, o fostă cale ferată.

“A fost o cursă frumoasă, m-am simţit bine şi nu am tras chiar la maxim, pentru că am considerat-o mai mult o cursă de antrenament”, a spus Andrei Dudu.

Locul 3 la maraton, un antrenament reuşit

“Pur şi simplu am urmat planul de antrenament pe care l-am stabilit cu Flabio cu o seară înainte”, ne-a spus Andrei care nu se aştepta la podium.

“N-am avut nici centură de puls, n-am avut nimic, am fost flower power”, ne-a spus Andrei amuzat.

Maratonul Braşov a fost un prilej de relaxare pentru Andrei, care a fost însoţit de familie, bucurându-se de cele câteva zile de la munte ca de o vacanţă binemeritată.

Urmează Oradea, Half Ironman

Andrei Dudu, care anul trecut a câştigat titlul naţional pe distanţă Full la Oradea, va participa anul acesta proba mai scurtă, de Half. Această cursă, ce va avea loc în data de 2 iunie, o va trata tot ca pe un antrenament de pregătire, pentru că urmează Ironman Klagenfurt, unde are ca obiectiv calificarea în finală mondială de la Kona.