Contact

Valentin Georgescu, preşedinte Seven Sport Club: “Peste 15 ani tot aici vom fi, cu sediu şI cu bază de pregătire”

Seven Sport Club a luat naştere datorită entuziasmului unui om care a reuşit să închege în jurul lui un nucleu puternic de sportivi, atât amatori cât şi profesionişti, dar şi pe cel mai bun antrenor de triatlon din România, Flabio Carmona.

Numele său este Valentin Georgescu, are la bază meseria de inginer, este un om al cifrelor, raţional, cumpătat, calculat, dar vrăjit de un sport de care pur şi simplu s-a îndrăgostit: triatlonul.

Valentin Georgescu a pus bazele Seven Sport Club, împreună cu Flabio Carmona, într-un moment în care şi-a dat seama că foarte mulţi sportivi amatori de triatlon se antrenează după ureche, după informaţii de pe Internet, din surse prea puţin credibile şi netestate. A intuit că aici există o nişă, o piaţă de viitor.

“Participam la maratoane şi la un moment dat mi-am dat seama că trebuie să apelez la ajutorul unui antrenor, pentru că ajunsesem într-un punct în care stagnam, nu puteam merge mai departe, acolo îmi erau limitele”, ne-a spus Valentin Georgescu.

L-a cunoscut pe Flabio Carmona, a început să se antreneze cu el şi, după un timp, s-a gândit că nu este singurul sportiv amator în această situaţie.

“Am venit cu ideea înfiinţării unui club de triatlon, o idee pe care la început apropiaţii din jurul meu au privit-o cu scepticism. Eu sunt de felul meu mai optimist şi a contat foarte mult faptul că am reuşit să-l conving pe Flabio de oportunitate. Acest club nu ar avea nicio valoare fără el, construcţia trebuia făcută în jurul lui”.

Seven Sport Club, ajuns în prezent unul dintre cele mai cunoscute cluburi de triatlon din România, a luat naştere în anul 2014, din punct de vedere administrativ, dar a devenit operaţional în perioada aprilie-mai 2015.

“Ideea cu care am pornit la drum a fost să-i ajutăm pe oameni să facă sport din plăcere, sportul să nu devină o corvoadă pentru ei, să nu le acapareze viaţa personală, să nu intervină între ei şi familie, să nu devine o presiune”, spune Valentin.

Întotdeauna am crezut că grupul este mai puternic decât o persoană. Forţa de grup are mai multă putere decât individul”.

Seven Sport Club funcţionează în două direcţii: una care se adresează sportivilor amatori, care doresc să-şi îmbunătăţească performaneţele sportive sau, pur şi simplu, să obţină o rutină sportivă alături de ajutor specializat. V-am oferit în articolele trecute câteva exemple de astfel de sportivi, precum Adriana Istrate sau Paul Manole.

Cealaltă direcţie de dezvoltare, coordonată de Flabio Carmona, se adresează sportivilor profesionişti. Primele exemple care ne vin în minte sunt Mihai Vigariu sau Andrei Dudu.

“Pentru amatori, pe lângă toate rezultatele, oferim sănătate, dezideratul nostru este ca oamenii să poată practica sportul chiar şi la vârste înaintate, fără să se accidenteze, într-un mediu captivant, să se simtă bine într-un grup şi să le fie asigurate toate condiţiile ce ţin de acest sport”, ne-a spus Valentin.

În prezent, cu Seven Sport Club se antrenează în jur de 50 de sportivi, dintre care aproximativ 40% sunt femei.

Clubul a realizat câteva parteneriate de bază cu furnizori de echipamente specifice triatlonului, prin intermediul cărora oferă discounturi importante sportivilor. La capitolul nutriţie lucrează cu PowerBar, bicicletele sunt oferite de Moş Ion Roată, reprezentant oficial în România pentru brandul Felt, unul dintre cei mai mari producători de biciclete din lume, iar mai recent a fost semnată o înţelegere cu Orca, cunoscut producător de echipamente pentru înot.

“Tot timpul încercăm să asigurăm pentru oamenii noştri tot confortul necesar. Ne deplasăm la competiţii ca o echipă”, spune Valentin Georgescu.

Cum va fi Seven Sport Club peste 15 ani

“În primii ani a trebuit să ne asigurăm existenţa, de fapt subzistenţa, a fost o perioadă când am finanţat clubul din banii noştri. Majoritatea banilor care au intrat în club s-au întors în fenomen. Am încercat în fiecare an să venim cu ceva nou, dar inovaţiile costă”, spune Valentin.

“Dar bolovanul a început să se rostogolească şi să ia amploare”.

“Încercăm să găsim o soluţie în aşa fel încât să punem o presiune financiară cât mai mică pentru cei care se antrenează cu noi. Încercăm să găsim alte căi pentru a obţine bani, astfel încât să ajutăm sportivii”, a mai spus Valentin Georgescu.

L-am întrebat unde vede clubul peste 15 ani, întrebare la care a răspuns fără nicio ezitare:

“Peste 15 ani tot aici vom fi, cu sediu şi cu bază de pregătire, adică bazin, sală, pistă de alergare şi velodrom”.