Contact

Alina Georgescu, manager de succes: ”Sportul trebuie să fie un stil de viață pentru oricine”

Alina Georgescu este country manager în cadrul IDC România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de consultanță IT. Are o experiență de peste 13 ani în industria IT, perioadă în care a deținut poziții cheie de management și în alte companii din industrie.

Mulți s-ar putea gândi că o asemenea carieră sufocă, că nu lasă timp și pentru altceva. Se înșeală.

Alina Georgescu, care se antrenează în cadrul Seven Sport Club, aleargă de peste șase ani, iar în ultimii trei ani s-a antrenat în mod special și a participat la competiții de alergare, duatlon și triatlon. A avut parte de primul maraton în 2015, la Barcelona, unde a avut parte de o experiență pe care a caracterizat-o ca fiind extraordinară.

După cum ne-a mărturisit, sportul a devenit pentru ea un stil de viață, prin intermediul căruia a cunoscut și întâlnit oameni minunați.

Anul acesta a avut două obiective majore: concursul de triatlon de la Mamaia și maratonul de la Berlin, unde a înregistrat cel mai bun timp pe distanța de maraton, respectiv 4:01. Recordul personal anterior fusese 4:17, înregistrat în 2016, la maratonul de la New York.

”Mă antrenez constant pentru că a devenit parte din obiceiurile familiei mele. Sesiunile de înot le fac împreună cu fiica mea cea mare, iar atunci când vremea este frumoasă, la anumite antrenamente de alergare, tot ea mă însoțește pe bicicletă”, ne-a spus Alina Georgescu.

După performanța personală de la Berlin, toți cei apropiați, inclusiv antrenorul Flabio Carmona, i-au sugerat ca la următorul maraton să încerce un timp de sub patru ore.

”Încă mă gândesc la asta. De la un punct încolo, îmbunătățirea celui mai bun timp al tău înseamnă și mai multe dedicare și timp alocat antrenamentelor. Pe cât de mult îmi plac cursele de alergare și triatlon, pe atât de mult îmi doresc să merg și la teatru și să termin cursul de retorică”.

Semimaraton sub două ore, la București

Alina Georgescu s-a înscris și a participat în ultimii patru ani la Maratonul București.

”Cu fiecare an care trece, întâlnesc și mai mulți prieteni sau cunoștințe care au aceeași pasiune, fie că sunt triatloniști sau doar alergători”.

Ediția din acest an a fost specială pentru Alina. A alergat distanța de semimaraton sub două ore și s-a bucurat de un traseu special.

”Intrarea pe Kiseleff până la Arcul de Triumf a fost ca un tiramisu însiropat, care îți intră direct în sânge”.

”M-am simțit excelent pe primii 10 km, unde am reușit cel mai bun timp al meu pe această distanță, respectiv 53 minute. După km 11 am resimțit însă oboseala”.

”Dar sunt foarte mulțumită de rezultat. Am reușit să termin cei 21 km sub două ore, țintă pe care am atins-o anul trecut în condiții mult mai bune de pregătire și odihnă”.