Contact

Alice Perjoiu, cea mai bună cadetă a anului 2019

Photo credit Radu Cristi

La Campionatele Naționale de Duatlon 2019 de la Cheile Grădiștei, în pofida competiției acerbe, Alice câștigă competiția șI devine campioană națională.

În prima săptămână a lunii mai 2019, câștigă concursul de ciclism Tour of Thassos, care a avut loc pe insula Thassos, din Grecia, cu un timp de 4h23min27s, reușind să se claseze pe locul 57 la nivel general din 294 de concurențI care au luat startul. ”A fost o cursă interesantă. Traseul a fost unul foarte tehnic, dar șI foarte frumos. Sincer, nu m-am așteptat să fiu prima dintre femei, însă m-am gândit că voi fi printre primele de la categoria mea de vârstă șI m-am bucurat foarte mult că am reușit să ajung prima fată la finish”, a declarat Alice Perjoiu.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport de la Târgu Mureș din 30 iunie i-au adus un merituos loc 7.

În iunie, împreună cu Andrei Meghea de la Seven Sport Club, a reprezentat România la 2019 Kitzbühel ETU Triathlon Youth European Championships Festival | Mixed Youth Relay și s-au clasat pe locul 20. În plus, s-a calificat în finala B a Europenelor de Cadeți și a terminat pe locul 29.

La Campionatul Național de Ștafetă Mixtă și SuperSprint Triatlon Izvorani 2019 a cucerit locul 2 împreună cu Rareș Panait, de la Seven Sport Club.

În august, a cucerit locul 8 la Delta Rowmania Triathlon 2019, ETU Triathlon Junior European Cup, Tulcea.

Tot în august, a făcut parte din First Romanian English Channel Relay Team 2019, prima ștafeta de înot a României care traversează Canalul Mânecii, pentru copiii din MagiCAMP.

În septembrie 2019, Alice a câștigat Cupa României de aquatlon și titlul la Campionatul Național de Triatlon Supersprint în cadrul competiției de la Mamaia, H3RO.

Clasamentul de la finalul anului arată faptul că este pe locul 2 la Circuitul Național de Cadeți, Youth Tri 2019, calculat în funcție de punctajul obținut la toate evenimentele Youth Tri.


Photo Credit Radu Cristi

Performanțe remarcabile pentru orice sportiv, dar să nu uităm că vorbim, de fapt, despre o adolescentă. La vârsta la care alți copii iau totul ca pe ceva ce li se cuvine, Alice luptă și confirmă cu fiecare concurs faptul că va deveni un sportiv de succes. A obținut rezultate foarte bune la toate competițiile la care a participat, inclusiv la atletism, disciplina de la care a plecat, și a adunat peste 50 de medalii, în ciuda vârstei fragede, de doar 16 ani.

Face zilnic naveta între Afumați - București, localitatea în care locuiește împreună cu părinții și nimic nu o oprește în a-și atinge țelul. Motto-ul ei este: Fight for your Dreams! Performanța cere sacrificii astfel că, la vârsta ei, programul este unul foarte încărcat, fiecare zi fiind împărțită între școală, meditații, antrenamente care au loc uneori uneori și de 2 ori pe zi.

”Îmi doresc tot timpul să mă auto depășesc. Nu ard etape, dar nici nu bat pasul pe loc. Părinții mei mă susțin în tot ceea ce îmi doresc să realizez și sunt alături de mine necondiționat. Practic triatlonul în cadrul Seven Sport Club de 1 an. Sunt antrenată de Flabio Carmona, mentorul și antrenorul care îmi face planul pentru toate disciplinele, Paraschiv Eftimie la atletism și Alex Ciocan la bicicletă. Mă susțin, mă sfătuiesc și sunt mereu alături de mine. Am alături de mine și echipa de kinetoterapeuți de la Provita care îmi evaluează gradul de pregătire musculară cu ajutorul celui mai avansat dinamometru robotizat din lume, BioDex, și modelează, împreună cu Flabio, diverse exerciții necesare pentru antrenament și recuperare, nu am cum să nu ajung acolo unde mi-am propus”!

Links: 2019 Kitzbühel ETU Triathlon Youth European Championships Festival