Contact

Comunicat parteneriat Emag 2019

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din țară dedicat copiilor, Atletism 360, al cărui obiectiv este formarea unei noi generaţii de sportivi în atletism, o generaţie care să crească alături de noi, o generaţie care să nu poarte pe umeri presiunea rezultatelor, o generaţie care să vină la antrenamente cu nerăbdare şi bucurie, dezvoltat de Seven Sport Club, primește, pentru al doilea an consecutiv, susținerea fundației eMag, prin proiectul 140 de bătăi pe minut.

Deseori, școala nu reușește să răspundă singură nevoilor lor, motiv pentru care mare parte dintre ei riscă să nu-și poată pune în valoare talentul.

Înțelegem educația ca pe un demers prin care copiii se transformă într-un adult puternic, activ și responsabil. Din acest punct de vedere, deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă a acestui proces de formare.

Într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și sedentarism, programul 140 de bătăi pe minut urmărește să le reamintească tuturor celor responsabili de formarea actualei generații de copii - părinți, profesori, antrenori - despre importanța practicării sportului și avantajele unui ritm de viață echilibrat.”

Atletism 360 este un program de sport care urmăreşte dezvoltarea graduală a copiilor, plecând de la jocuri şi trecând prin stagii specifice de pregătire fizice şi tehnici de execuţie a probelor de atletism. Copiii care vin la programul Atletism 360 nu au nevoie de un background sportiv. Proiectul urmărește, în primul rând, dezvoltarea calităţilor motrice, care sunt vitale în orice probă de atletism. Prin urmare, copiii înscrişi la secţia de atletism a Seven Sport Club vor practica toate disciplinele din atletism: alergări, sărituri şi aruncări. Specializarea vine după o experienţă de până la 4-6 ani în atletism, moment în care se poate decide care dintre calităţile sportivului îl îndreaptă spre o anumită disciplină. Proiectul Atletism 360 conţine mai multe module principale, ce vor fi urmărite la nivelul tuturor categoriilor de sportivi: pregătirea fizică, tehnică şi stilul de viaţă. Pregătirea fizică îi ajută să se dezvolte armonios şi să dobândească aptitudini precum viteză, îndemânare, rezistenţă, forţă, mobilitate şi echilibruTehnica se dobândeşte în paralel cu pregătirea fizică. Vârsta copilăriei este cea mai indicată pentru deprinderea tehnicii în atletism, iar noi plecăm de la joc, pentru ca cei mici să deprindă toate aspectele tehnice cu plăcere. În ceea ce priveşte stilul de viaţă, suntem convinşi că dacă celor mici le place ceea ce fac la orele noastre de atletism, comportamentul echilibrat şi sănătos va fi perpetuat şi la viitorii adulţi.

Acordăm o atenţie deosebită stilului de viaţă. La pregătirea antrenamentelor sau a taberelor sportive este unul dintre principalele noastre obiective pentru că are un impact foarte important în viitorul copiilor noştri. Cu fiecare ocazie discutăm cu cei mici teme de nutriţie, exemple din istoria atletismului, ce înseamnă spirit sportiv, lucrul în echipă şi respectul faţă de cei din jur, faţă de adversari.

Antrenamentele se desfășoară pe Stadionul Iolanda Balaș, în aer liber sau în balon, după cum dictează vremea. Antrenorul coordonator al proiectului este Paraschiv Eftimie, fost sportiv de performanţă, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport A I Cuza, Iaşi, secondat de Rodica Sandu și Adriana Stanculescu.

La antrenamentele copiilor participă în mod activ și Campionul Național la Decathlon, Răzvan Roman, un model de dăruire și excelență în sport, care îi ajută să înțeleagă de ce este important ca sportul să fie o componentă stabilă în viața lor, indiferent de nivel și ce înseamnă sportul de performanță. 

În fiecare an, Seven Sport Club organizează o tabără la care pot participa copiii din toate cele 3 grupe care fac parte acum din proiectul Atletism 360. Scopul acestei tabere este ca relațiile dintre cei mici să depășească nivelul superficial de socializare dat de timpul restrictiv al antrenamentelor. Activitățile sportive și ieșirile în natură se împletesc armonios cu cele de dezvoltare personală, teatru, muzică, susținute pe personal autorizat astfel încât copiii să se dezvolte cât mai armonios și să învețe cât mai multe lucruri despre ei și potențialul lor.

Fundația eMag a fost lansată în octombrie 2012, ca răspuns la nevoia de susținere a celor capabili de performanță - elevi sau studenți inteligenți și profesori dedicați, care nu au nevoie decât de puțin sprijin ca să se afirme.