Contact

Cantonament pentru copii cu Seven Sport Club

Seven Sport Club a organizat în luna august un cantonament pentru copiii din grupa de atletism, în zona Peşterii Ialomiţei. Am petrecut împreună cu tinerii noştri sportivi timp de şapte zile, la aer de munte, am făcut sport, ne-am jucat, ne-am distrat şi am făcut febră musculară de la atâta râs.

Tabăra a fost condusă de către antrenorul nostru de atletism, Paraschiv Eftimie (Kivu, pentru prieteni), care i-a împărţit pe cei 16 copii participanţi în două echipe.

"Pe tot parcursul taberei echipele au adunat puncte din toate activităţile: antrenamente, concursuri de alergare, sărituri, aruncări, jocuri şi ştafete", ne-a spus Kivu.

Pe lângă activităţile sportive specifice, copiii au făcut alături de Kivu drumeţii pe munte, au tras cu arcul, au jucat paint ball, s-au dat cu tiroliana, au făcut foc de tabără, au avut de completat oracole şi au citit cărţi. Apropos de cărţi, treaba a fost cât se poate de serioasă, au avut de făcut un rezumat al lecturii într-un jurnal.

"Scopul acestui cantonament a fost ca cei mici să înveţe lucruri noi despre atletism, să-şi întărească legăturile de prietenie şi să formeze o echipă solidă", spune Kivu.

Cum arăta o zi din cantonament:

7:30 deşteptarea cu sport - 20 de minute cu exerciţii de respiraţie, gimnastică şi alergare
8:15 mic dejun
9:00 citit
10:00 activităţi de atletism
13:00 masa de prânz
13:30-15:30 odihnă/somn/completat oracol/citit/scris jurnal
15:30-17:30 activităţi pe munte
17:30-19:00 atletism - exerciţii de tehnică
19:30 masa de seară
20:00-21:00 acces la telefoane
21:00-22:30 video atletism/dezbateri/jocuri
22:30-7:30 somn

Kivu ne-a spus că toţi copiii au fost entuziasmaţi de activităţi şi deja întreabă când va avea loc următoarea tabără. Mai mult, poveştile micuţilor i-au impresionat şi pe părinţi. "Acest lucru ne motivează să ne pregătim în continuare la fel de bine!", spune Kivu.