Contact

Proiectul Atletism 360: Vrem să formăm o generaţie de sportivi care să iubească atletismul

Ne face mare plăcere să anunţăm două veşti bune despre Seven Sport Club. În primul rând, clubul nostru va deveni în curând membru al Federaţiei Române de Atletism. Această afiliere ne va permite să îi înscriem pe sportivii noştri la concursurile de atletism ce se află în calendarul Federaţiei Române de Atletism, oferindu-le posibilitatea de a câştiga experienţă competiţională.

Strâns legată de această veste mai avem una. Am lansat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte la care lucrăm în acest moment, Atletism 360, un proiect al cărui obiectiv este formarea unei noi generaţii de sportivi în atletism, o generaţie care să crească alături de noi, o generaţie care să nu poarte pe umeri presiunea rezultatelor, o generaţie care să vină la antrenamente cu nerăbdare şi bucurie.

Este un proiect unic în România, pentru că în cadrul lui am planificat şi prevăzut punctual paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a-i modela pe copii de astăzi, care vor ajunge profesioniştii de mâine.Valentin Georgescu, preşedinte Seven Sport Club

“Conceptul a apărut în ţări precum Australia, Marea Britanie sau Statele Unite, din dorinţa de a dezvolta armonios şi sănătos copiii care practică atletismul şi care nu trebuie împinşi să facă performanţă în primii ani de practică”, ne-a spus Valentin Georgescu, preşedintele Seven Sport Club.

Atletism 360 este un program de sport care urmăreşte dezvoltarea graduală a copiilor, plecând de la jocuri şi trecând prin stagii specifice de pregătire fizice şi tehnici de execuţie a probelor de atletism.

“Copiii care vin la programul Atletism 360 nu au nevoie de background sportiv. Noi vom urmări în primul rând dezvoltarea calităţilor motrice, care sunt vitale în orice probă de atletism”, spune Valentin Georgescu.

Prin urmare, copiii înscrişi la secţia de atletism a Seven Sport Club vor practica toate disciplinele din atletism, alergări, sărituri şi aruncări.

“Specializarea vine după o experienţă de până la 4-6 ani în atletism, moment în care vom putea decide care dintre calităţile sportivului îl îndreaptă spre o anumită disciplină”, spune şi Paraschiv Eftimie, antrenorul coordonator de atletism din cadrul Seven Sport Club.

Proiectul Atletism 360 conţine mai multe module principale, ce vor fi urmărite la nivelul tuturor categoriilor de sportivi: pregătirea fizică, tehnica şi stilul de viaţă.

Pregătirea fizică are un rol important în viaţa sportivă a copiilor care participă la antrenamentele Seven Sport Club.

“Îi ajută să se dezvolte armonios şi să dobândească aptitudini precum viteză, îndemânare, rezistenţă, forţă, mobilitate şi echilibru”, spune Paraschiv Eftimie.

Tehnica se dobândeşte în paralel cu pregătirea fizică. Vârsta copilăriei este cea mai indicată pentru deprinderea tehnicii în atletism, iar noi plecăm de la joc, pentru ca cei mici să deprindă toate aspectele tehnice cu plăcere.

În ceea ce priveşte stilul de viaţă, suntem convinşi că dacă celor mici le place ceea ce fac la orele noastre de atletism, comportamentul echilibrat şi sănătos va fi perpetuat şi la viitorii adulţi.

“Acordăm o atenţie deosebită stilului de viaţă. La pregătirea antrenamentelor sau a taberelor sportive este unul dintre principalele noastre obiective, pentru că are un impact foarte important în viitorul copiilor noştri. Cu fiecare ocazie discutăm cu cei mici teme de nutriţie, exemple din istoria atletismului, ce înseamnă spirit sportiv, lucrul în echipă şi respectul faţă de cei din jur, faţă de adversari”, spune Valentin Georgescu.

Seven Sport Club antrenează în prezent o singură grupă de copii, dar în viitor urmărim dezvoltarea mai multor grupe. Grupa ideală are 12 copii, astfel încât fiecare sportiv să aibă parte de atenţia antrenorului şi să aibă parte de timpi morţi în cadrul antrenamentelor.

În prezent, în cadrul Seven Sport Club lucrează un antrenor şi un asistent, iar până în 2020 ne-am propus să ne mărim efectivul până la trei antrenori şi doi asistenţi.

Antrenorul coordonator - Paraschiv Eftimie

Antrenorul coordantor din cadrul Seven Sport Club este Paraschiv Eftimie, fost sportiv de performanţă, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport A I Cuza, Iaşi.

Colegul nostru a fost multiplu medaliat la campionatele naţionale şi internaţionale de atletism, campion balcanic la juniori, dar şi multiplu campion naţional la juniori şi seniori.